Profesionalismul meu se dă cu ruj roșu. Și?

Pe fondul unor evenimente recente și unor discutii purtate cu o prietenă, aş vrea să vorbim despre imaginea femeii in afaceri sau la job.

Oameni buni, in secolul XXI încă întâlnim oameni care dacă văd o femeie mișto, adica nițel frumușică și aranjată, gata, s-a pus eticheta. Ori e proastă, ori e curva, ori e acolo de fațadă că altcineva trage sforile.

Și partea cea mai gravă este că în general femeile au percepțiile acestea despre femei…

Ar fi draguț să nu catalogăm doar ca să ne simțim noi în armonie cu propriile frustrări, ar fi draguț ca atunci când aveți ocazia să lucrați cu alte femei să le judecați strict după ceea ce fac profesional, nu pentru că aleg să se prezinte la birou, la întâlniri sau oriunde altundeva cu părul coafat, manichiura făcută și eventual pe niște tocuri.

Neglijența nu e o dovadă că ești mai bun/ă decât celălalt/cealaltă pentru că vezi doamne muncești mai mult. Nu. E lipsă de respect. Față de tine, în primul rând.

Da. Profesionalismul meu poarta ruj. Roşu de multe ori. Indiferent de cât de absorbită aş fi de proiectele mele și indiferent de câte ore dorm noaptea.

Cu drag,

L